tirsdag 21. mai 2013

En fantastisk pinsehelg med aldeles nydelig vær er over. Det har ikke blitt mye sysling med hverken smykker eller annen produksjon i det siste. Men innimellom har jeg eksperimentert litt mer med epoxy. Jeg har prøvd og feilet en del, men ser også at dette kan bli spennende å jobbe mer med fremover.

Epoxy er en type plastmasse som fås som to-komponent system: Flytende epoxy og herder. Disse skal blandes i like deler. Og så må man bruke det i løpet av den neste timen. Jeg har nå lært at man ikke må røre for kraftig, for da får man bare masse bobler og poenget er jo ikke å støpe inn masse luftbobler! Men man må røre godt nok, for ellers vil epoxyen ikke herde.... Den blir bare en kjedelig seig masse som aldri bli stiv.

Her er noen bilder fra produksjonen:Epoxyen jeg har brukt, kjøpte jeg for over et år siden på http://www.glassforum.no/. Neste gang skal jeg prøve en annen type. Jeg hadde opprinnelig planlagt å støpe inn tørkede blomster, inspirert fra av et smykke jeg kjøpte på et marked i Frankrike i min ungdom.( Jeg har alltid lurt på hvordan fikk blomstene inn i smykket. ) Vel, denne epoxyen her ga ikke noe godt resultat. Jeg har prøvd mange ganger, men epoxyen løser rett og slett opp blomsten. Men nå har jeg likevel klart det på et vis, med å forsegle blomsten i en slags lim før den ble lagt i epoxyen. Men det var tungvint, så jeg skal prøve en annen epoxy neste gang. Det finnes visst typer man kan legge blomstene rett oppi.

Og forøvrig kan man støpe søte hjerter i sjokoladeformer... De på bildet ove er fra sånne pakker med brune og hvite sjokoladehjerte som man kan pynte kaker med. Ikke alt har blitt bra, men:

Med litt prøving og feiling har det da ihvertfall blitt dette:

To små søte ringer med glitter i, og litt annet som jeg ikke vet hva skal bli ennå. Må pusse og lakkere dem litt først, kanskje det blir nøkkelringer. Og det store hjertet ser veldig bra ut, men desverre er det et mislykket prosjekt. Epoxyen ble ikke skikkelig hard, mer gummiaktig. Har nok ikke vært nøye nok med mengden herder, eller muligens ikke rørt godt nok.
 
Blomstene ble ganske fine, den gule er vel en engsoleie og såvidt jeg husker er den blå en storkenebb.
Burde jeg lage flere slike? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar